Jaked, BlueSeventy og Arena dragter lovlige!


Arena X-Glide er blevet lovlig

Arena X-Glide er blevet lovlig

FINA har i dag, d. 22. juni, frigivet en opdateret version af positiv listen for konkurrencedragter. Meget overraskende er Jaked J01, BlueSeventy Nero Comp og Arena X-Glide blevet lovlige igen, selvom de først blev erklæret ulovlige!

Proceduren for FINA’s godkendelse, giver producenterne mulgihed for at sende dragter ind i 2 omgange og denne mulighed har de selvfølgelig alle benyttet.

Udover modernificerede versioner af deres ikke godkendte dragter, har de også sendt de ikke godkendte dragter ind igen. Det utrolige i denne sag, er at Jaked J01, BlueSeventy Nero Comp og Arena X-Glide alle er lovlige igen! Listen er blevet meget længere over positive dragter, og umiddelbart er der ingen af de kendte dragter der mangler!

Således er de skærpede regler for superdragter åbenbart ikke en skærpelse alligevel. FINA har dog varslet yderligere skærpelser i reglerne 2010, som forventes at blive offentliggjort snart.

Se den fulde positiv liste over godkendte dragter.

Den nu lovlige Jaked J01

Den nu lovlige Jaked J01


Jaked J01 er tilbage

Jaked J01 er den nok mest omdiskuterede dragt, da den har vist sig at være mange af de vrige dragter overlegne.

FINA offentliggjorde d. 19. maj en liste for godkendte dragter, hvor de omdiskuterede dragter fra Jaked (J01) og BlueSeventy (Nero) blev ulovlige, sammen med den nye Arena X-Glide som endnu ikke er blevet brugt af så mange svømmere.

Jaked nægtede at J01 var ulovlig, og gik sammen med Italien i offensiven, ved at gå imod FINA’s liste. De tillod således at Italienske svømmere brugte Jaked J01 til Italiens nationale mesterskab.

, , , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)