Jaked J01 koster danske medaljer til EJM 2009


Den nu lovlige Jaked J01

Den nu lovlige Jaked J01

Der er netop kommet en liste fra FINA med godkendte svømmedragter, hvor Jaked, BlueSeventy og Arena overraskende havde fået godkendt tidligere afviste superdragter.

Hele Europa er på vej til EJM i Prag 2009. Men i modsætning til fx Italien, må de danske junior svømmere hverken stille op i Jaked J01, BlueSeventy Nero Comp eller Arena X-Glide.

Udgangspunktet for Dansk Svømmeunions sidste sponsor-forhandlinger var frit valg blandt dragter. Dette blev dog kun gennemført for senior svømmere, hvorfor det danske junior landshold er bundet til TYR.

TYR Tracer Rise er konkurrencedygtig – men stadig ikke helt på højde med eksempelvis Jaked J01!

TYR har ydermere svært ved at levere nok dragter. TYR Tracer Rise, går nemt i stykker og kommer kun til det danske junior landshold i et begrænset oplag. Derfor vil TYR Tracer Light også blive medbragt til Prag. Alle EJM svømmere er dog blevet lovet TYR Tracer Rise dragter i den ønskede størrelse – hvor mange pr. svømmer vides ikke.

Pålidelige kilder, beretter at det nok vil komme til at koste 2-4 sekunder i 4×200 fri, hvis de samme 4 svømmere først benytter den ene dragt og derefter den anden.

Dansk Svømmeunions Sponsor trodses igen?

Under OL i Beijing 2008 så vi Jeanette Ottesen modtage bøder på 5.000 kr af Arena (Dansk Svømmeunions tidligere sponsor), hver gang hun brugte den daværende bedste dragt for hende på markedet, Speedo LZR.

Jeanette Ottesen, der fik sine bøder betalt af TV2′s seere og hendes svømmeklub Kvik, fortrød på intet tidspunkt hun trodsede Dansk Svømmeunions kontrakt med Arena og har også udtalt hun var villig til at betale bøderne selv.

Stiller alle danskere til EJM op i TYR?

Vi kan måske komme ud for endnu et kontraktbrud med Dansk Svømmeunions sponsor.

TYR har nemlig lavet en eksklusiv aftale ligesom Arenas. Denne gælder dog kun for junior svømmere. Hvad konsekvenserne helt konkret er for overtrædelser for juniorsvømmere er ikke helt klare. Jon Rasmussen (der bl.a. står bag SwimNews.dk) siger følgende om konsekvenserne for EJM deltagerne:

Såfremt en svømmer trodser reglerne medfører det første gang en advarsel (og eventuelt en bøde), og såfremt vedkommende trodser denne advarsel betyder det øjeblikkelig hjemsendelse og 6 måneders karantæne fra landsholdsaktiviteter

Hvis vi regner med en gevinst på 2-4 sekunder på 4×200 fri for herre, kan de 4 svømmere (Anders Lie, Farum – Frederik Siem Pedersen, Farum – Jonas Hansen, Farum – Frans Johannesen, West Swim) med Jaked J01, formegentlig opnå en bedre placering – og medaljer.

Derfor ville det være naturligt hvis de overvejede at trodse Sponsor kontrakten, som siger de kun må svømme i TYR dragter, så længe TYR kan stille dragter til rådighed.

Konsekvenserne ved ikke at svømme i TYR

Det vil muligvis give dem en advarsel samt en bøde og i yderste konsekvens en hjemsendelse for egen regning. En konsekvens der delt i 4, dækket af deres klubber eller nationen (Fx en TV2 indsamling lig Jeanettes) er til at overkomme.

Der skal ikke hærske nogen tvivl om mit biddrag ved en evt. offentlig indsamling, fordi de vandt en medalje på bekostning af TYR sponsorartet!

Det er tænkeligt at øvrige fra det danske junior landshold kan spekulere i samme retning som 4×200 fri holdkappen, hvis det for dem er forskellen på en finaleplads eller ej – eller medaljer eller ej.

, , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)