Private blogs vej til bedre pagerank


Hvor skal jeg starte?

Der er mange steder du kan registrere din hjemmeside. Danskelinks.dk tilbyder dig en lang række af disse sider, ligesom de også selv har et register. Tilføj din egen side til de sider hvor det er relevant! %-delen af relevante links er vigtigere end mængden af links i alt. Der må hellere være 10/10 relevante links der peger på din hjemmeside, end 10/20.

Faldgrupper

Hvis du registrere din blog på eksempelvis 10 sider, er det en god idé at benytte nogle af de samme buzzwords, men uden at skrive præcis samme beskrivelse osv. Det må ikke virke som spam når du placere dit link på nettet, derfor skal der være variation i det du skriver! Udover at det kan give dig dårligere pagerank hvis du bruger samme beskrivelse på alle sider, kan du også risikere at blive afvist af samme grund. De forskellige “Indeks” har ingen interesse i at have links på deres sider, som google og andre anser som spam – det giver dem selv dårligere pagerank.

DanskeWeblogs.dk

Har du en dansk blog, er dette en side du skal tilknyttes. Danske Weblogs indeholder en masse kategorier, hvor de fleste blogs kan passe ind. Denne side har selv god pagerank hos google, og du har rigtig gode muligheder for at øge din egen pagerank ved at tilføje din egen side hertil.

Kooks.dk

Er en anden Dansk Søgemaskine, som har et meget stort udbud af hjemmesider i mange forskellige kategorier. Kooks.dk giver dig mulighed for at placere dit link i netop den niche-kategori hvori din side passer!

DanmarksGuiden.dk

Dette er et moderne indeks, med et tiltalende udseende for brugerne, hvilket faktisk kan være en fordel for dig. DanmarksGuiden.dk er ligesom nogle af de forrige en side der tilbyder danske links, i netop den niche-kategori din side passer i.

Astada.dk

Endnu engang er der tale om et lidt moderne indeks, med et nyere design. Astada er en linkportal sørger for at gøre hvad de kan, for at give dig øget pagerank!

Linky.dk

Denne side lægger vægt på det vigtigste for dig: Link-building. Linky.dk giver selvfølgelig brugerne relevante søgemuligheder, men ved godt at deres primære værdi ligger hos de websider der er tilmeldt deres site, da deres link-netværk udvides.

Hvorfor og hvordan virker SEO?

En vigtig del af SEO (Søgemaskine Optimering, red), er antal relevante links udefra der peger på ens side. Har man en blog, der skriver om et specielt emne, kan man derfor med fordel tilføje sin blog til en række “indeks”. Et “indeks” er en side, der samler links og giver dens brugere søgemuligheder til at finde frem til disse. Google indeksere ukritisk alle sider, men andre sider kræver godkendelse!

Fordelen ved disse små indeks-sider, er at du i et vidst omfang kan bestemme i hvilken sammenhæng din blog bliver præsenteret. Du bestemmer i hvilken kategori (og dermed sammenhæng) dit link vises i. Har denne sammenhæng en række buzzwords som også optræder på din hjemmeside, vil de ukritiske søgemaskiner, som eksempelvis google, tilskrive dig en højere pagerank. Du får en højere pagerank fordi du formår at sprede dit link på hjemmesider som er relevante, hvilket hjælper brugerne.

, ,

 1. #1 by lotte on May 7, 2009 - 12:46

  Hvad med http://www.blogtoppen.dk ? Den er klart den bedste.

 2. #2 by Nick Niebling on May 7, 2009 - 14:01

  lotte :
  Hvad med http://www.blogtoppen.dk ? Den er klart den bedste.

  Om det er den bedste vil jeg ikke kommentere, men ulempen ved den der side, er at man skal placere en html-kode på sin hjemmeside for at blive optaget. Skal man og gøre man det hver gang kan man have siden fuld af diverse “slam-html-koder”.

 3. #3 by Peter Bjerring on July 9, 2009 - 22:50

  Jeg skulle ikke indsætte slam-kode, blot tilføje en gadget så var jeg kørende!

 4. #4 by Nick Niebling on July 11, 2009 - 22:27

  Peter Bjerring :
  Jeg skulle ikke indsætte slam-kode, blot tilføje en gadget så var jeg kørende!

  Same same.. Ligeså snart du laver et link-bytte, har linket langt mindre effekt end hvis det kun går til din side.

  Derudover vil jeg holde fast i at eksempelvis 10 af sådanne koder kan betegnes som “slam-html-kode” som helhed. (Da det kun forvirre brugere og søgemaskiner når det overdrives)

(will not be published)