SEO: Optimering af din hjemmeside!


Denne post skubber dig ud over kanten, hvis du endnu ikke benytter dig af SEO (Søgemaskine Optimering, red) på din hjemmeside. Uanset om du er tilknyttet en stor organisation eller har en privat blog som denne, er SEO, optimering af din hjemmeside, noget du burde se på!

Hvordan promovere og markedsføre man sig i dag billigst muligt? Det er et spørgsmål mange markedsføringsafdelinger søger svar på – især i krisetider hvor budgettet bliver skåret ned. Finanskrisen får nemlig færre til at lave store investeringer i tvspots og andre traditionelle metoder at markedsføre sig selv og sit produkt.

Omkostningseffektive markedsføring: SEO

SEO er formegentlig den billigste måde at markedsføre sig selv på. Men dit behov for SEO er meget forskelligt alt efter om du er en del af en stor organisation eller blot en enkelt person. Man bør udføre SEO fra nu af og til man er ligeglad med sin placering på diverse søgemaskiner – hvilket ikke bør ske. Optimering skal fortages her og nu, men optimering skal også ske over længere tid. Selvom SEO kræver løbende optimering, er SEO fortsat omkostningseffektiv markedsføring!

Rigtig optimering!

Når du foretager din optimering, er det vigtigt du får fat i specialister hvis du er en stor organisation. Du skal have fat i en SEO virksomhed, som kan udføre en optimering baseret på tidligere erfaringer, med konkret kendskab til den eller de søgemaskiner du ønsker at være placeret højt på. For dig er det vigtigt at du står over konkrete konkurrenter og ikke bare at du generelt får en lidt bedre placering. Derfor er målrettet SEO af professionelle det i skal gå efter.

Er du derimod en privatperson eller i en branche med få eller ingen konkurrenter, kan simple teknikker få dig over konkurrenterne! Optimering af meta-tags, optimering af header-tags (h1, h2 osv.) samt simpel optimering af indhold, kan få dig op over dem der intet gør hurtigt, og gratis. Du kan læse en masse om simpel Søgemaskineoptimering (SEO), der kan få dig til at ranke bedre!

SEO, optimering af mig

De sidste 4-5 år har SEO været min fritidsinteresse, og denne sides eneste formål er at afprøve mine egne SEO færdigheder. Hvis jeg ikke kan lave en optimering af min egen side, mener jeg ikke, jeg kan tage penge for at udføre SEO for andre.

Min lange indledende interesse for SEO over mange år, har dog sørget for den meget brede viden omkring optimering af hjemmesider. Derfor har jeg i første forsøg, fået lavet denne side som du ser den i dag. Langt størstdelen af alle læsere af denne post, vil have fundet den via en Google-søgning på: SEO Optimering

Selvom “SEO Optimering” ikke giver mening (i og med SEO står for Search Engine Optimization, er det sidste “Optimering” overflødigt), har jeg stadig valgt at lave en side målrettet mod denne frase! For det handler ikke altid om hvad der er mest logisk at søge på, men hvad folk reelt søger på. Således er der små 600 danskere der hver måned søger på “SEO Optimering”.

Min forventning er at jeg er placeret på første side inden dagen er omme, og på sigt håber jeg på at kravle lidt op i resultatlisten så jeg når mit mål der hedder top 3.

Update: Først mål er nået. Min optimering (SEO) af denne side, har fået mig op som nr. 7 (på side 1) som forventet. Håber der er en løbende effekt af min optimering. Jeg vil fortsætte med SEO målrettet denne side.

Hvor skal man være på Google?

Når man udføre SEO, vil man ofte forsøge at optimere imod at ligge nr 1. Mine egne erfaringer fortæller mig, at det er nærmest ligegyldigt om du ligger nr. 1 eller 2, ligesom effekten er meget lig imellem nr. 2 og 3. Det der virkelig tæller, er om du rammer folk med din meta beskrivelse.

Når folk fx søger på “Seo Optimering”, er det min opgave at levere en beskrivelse der for det første indeholder denne term, og dernæst at sørge for at fortælle folk hvad de kan finde hvis de klikker videre. Dette skal selvfølgelig i dette tilfælde være noget om søgemaskineoptimering, som jeg tror på folk vil vide noget om.

,

  1. #1 by coolpriser on November 14, 2009 - 01:07

    hej jeg ville gerne have optimeret min hjemmeside .. kunne du hjælpe mig og evt give et pris osv

(will not be published)