Søgeoptimering – Hjælp og Grundregler!


Når man ser på søgeoptimering, er der en lang række parametre man kan skrue på. Denne artikels formål er at hjælpe dig med en meget effektiv søgeoptimering, med minimalt indsats.

Nogle af de parametre der eksistere er meget grundlæggende, og man kan opnå en meget effektiv søgeoptimering ved blot at at kigge på de mest grundlæggende elementer.

Der er skrevet bøger på 2-3.000 sider om SEO og søgeoptimering, men disse er ikke relevante for dig hvis du endnu intet har gjort. Der findes også en lang række konsulenter der tager 1-2.000 kr. i timen for SEO som også er irrelevant for dig.

Få 80% søgeoptimering effekt selv!

De fleste der har en hjemmeside, vil i højere eller mindre grad have kendskab til html. I princippet skal du blot have kendskab til htmls opbygning, for at lave 80% af din søgeoptimering selv – på få minutter/timer – alt efter din sides størrelse!

Når jeg siger du kan foretage 80% selv, så taler jeg ikke om at du kan skære 80% arbejdstid af en 100% søgeoptimering. Der er her tale om 80% af den maximale effekt du kan opnå på dit site, med noget der ligner 10% indsats!

Foretager man 80% selv, vil man selvfølgelig stå under konkurrenter der foretager mere! Men grundet den ringe udbredelse af de mest simple grundprincipper i seo og søgeoptimering, vil dine konkurrenter formegentlig kun have foretaget et sted i mellem 0-50%. Dermed vil du være langt bedre stillet end dem.

Så i stedet for at lave analyser over eget site og konkurrenternes, vil jeg anbefale man straks giver sig i kast med at få klaret 80% af den interne søgeoptimering der kan foretages. Dermed kan man se den reelle forskel og vurdere hvor man efterfølgende skal bruge kræfter på søgeoptimering, for at komme over ens konkurrenter.

Sådan kommer du i gang med søgeoptimering

Som sagt er der grundlæggende elementer man skal have fokus på når man snakker om SEO (Søgemaskineoptimering). Disse kræver som sagt lidt kendskab til HTML, hvorfor jeg har fundet en artikel om SEO/Søgemaskineoptimering på HTML.dk.

Læser man denne gennemgang og fører disse ting ud i livet, er ens side søgeoptimeret 80% internt.

Vil du lære om ekstern søgeoptimering eller de resterende 20% intern søgeoptimering, vil jeg meget gerne høre fra dig.

Derfor får du 80% med 10% indsats

Effekten på 80% opnåes som sagt ved en meget lav søgeoptimering arbejdsindsats – lad os sige 10% arbejdsindsats. Google har valgt at vægte disse grundelementer som meget effektive, da de mener alle hjemmesider burde gøre dette.

Så hvis du går imod Googles antagelser for god brug af html, kommer det til udtryk i din placering på Google.

Søgeoptimering er alt

Og netop derfor er jeg også sikker på at langt størstedelen der ser denne post, har søgt på “Søgeoptimering” på søgemaskinen Google. Det er derfor også min forventning til egne evner, at jeg indenfor 1 døgn, ligger på side 1 på netop denne term, som omkring 2.400 danskere søger på hver måneden.

  1. No comments yet.
(will not be published)