Svømning vs Fodbold


Grundet den store medieomtale om hvorvidt svømning er en rigmandssport, vil jeg sammenligne svømning med den meget dyrkede sportsgren fodbold. På den måde vil jeg belyse hvad det reelle problem er med svømning som elite sportsgren.

I fodbold bliver der købt adskillige fodboldstøvler på et år, hvis man spiller på det højeste niveau indenfor landets grænser (Superliga). Et par fodboldstøvler koster vel i snit 1.000 kr. og lad os videre antage at der bliver brugt eksempelvis 10 par på et år. Dermed får vi en årlig omkostning på 10.000 kr. for at have fodboldstøvler på.

Jeg mener godt man kan sammenligne svømmedragter og fodboldstøvler – og gør man det, ser man at man har råd til 3-4 svømmedragter på et år (læs mere om den nye generation af neopren svømmedragter), hvilket er mere end rigeligt for de fleste.

Grunden til fodbold ikke bliver nævnt som en rigmandssport, på trods af udstyr til 1.000 kr der bliver slidt op jævnligt, er fordi at man som fodboldspiller på højt niveau modtager penge i stedet for at skulle betale penge for at dyrke sporten. Over et år er omkostningerne til træningslejr, udstyr mv. nok ikke så forskellige om man er en habil svømmer fra Svømmeligaen eller om man er en fodboldspiller i Superligaen.

Det vi kan udlede er at sport på højt niveau koster en del penge! Hvis medierne mener der er for få penge i sporten, skulle de overveje at give sporten mere opmærksomhed, så man kan få flere penge ind i sporten. Den vej kan man sikre at alle kan være med på sigt.

, , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)